Zorg bij Kindcentrum De Optimist De samenwerkende kindertherapeuten (SKT)

De samenwerkende kindertherapeuten, ofwel de SKT, vormen de derde partij in het nieuwe Kindcentrum de Optimist. Ervaren en enthousiaste professionals bieden paramedische en therapeutische hulp en begeleiding aan de kinderen en hun ouders.

De therapeuten van de SKT zijn toegankelijk voor iedereen in de regio en hebben een eigen zorglocatie aan de voorkant van het gebouw van Kindcentrum de Optimist. ‘Wij werken vanuit een gedeelde visie, waarbij het kind, zijn ontwikkeling en het systeem van het kind centraal staat. Het kind staat immers niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een groter geheel zoals het gezin, de familie, klas en omgeving waarin het opgroeit. Samenwerking is de sleutel tot succes. Zo brengen wij de verschillende disciplines samen en kunnen wij de communicatielijnen kort houden. Hierdoor kunnen wij de zorg optimaal afstemmen op de gehele situatie van het kind.”

Binnen de SKT vindt u ergotherapie, logopedie, psychologisch onderzoek en didactische zorg waaronder dyslexie- en dyscalculiebegeleiding.

Koers 39 - 41, Huizen

Route